در سال 2022 برای سطح یک CFA چیزی حدود ۶۰ عنوان مطالعاتی که به اصطلاح به آنها Reading گفته میشود تعریف شده است که این تعداد در سال ۲۰۲۱، ۵۷ مورد بوده است. اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا شما باید این موضوعات را با ترتیب خاصی بخوانید یا اینکه هیچگونه روش دیگری برای بهینه سازی برنامه درسی CFA وجود دارد؟
در اینجا هیچ پاسخ درست یا غلطی وجود ندارد. مطالعه موضوعات به ترتیب زمانی همانطور که در برنامه درسی ذکر شده است خوب است به خصوص که در برنامه درسی 2022 جایگاه مبحث اخلاق از نظر ترتیب زمانی مطالعه به آخر برده شده است.
اما ممکن است ترتیب بهینه تری هم برای مطالعه موضوعات برای ایجاد اثربخشی بالاتر وجود داشته باشد. بنابراین در اینجا ما یک طرح کلی از ترتیب بهینه مطالعه موضوعات و دلیل انتخاب آن برای هر دو برنامه درسی CFA سطح یک در سال 2021 و 2022 را ارائه می نماییم.
طرح مطالعه پیشنهادی برای موضوعات سطح یک CFA (برنامه درسی سال 2021 و 2022)
برای سطح یک CFA، جریان موضوعات به صورت زیر تنظیم شده:
-
- Ethics → Tools → Asset Classes → Portfolio Management, for 2021’s curriculum
- Tools → Asset Classes → Portfolio Management → Ethics, for 2022’s curriculum
خبر خوب این است که ترتیب این برنامه درسی به معنی این نیست که شما باید حتما از همین ترتیب برای مطالعه استفاده کنید. با در نظر گرفتن این موارد، ما یک برنامه مطالعاتی ایجاد کردهایم تا اطمینان حاصل کنیم که داوطلبان زمان کافی برای انجام موارد زیر را خواهند داشت:
-
- تسلط بر مباحث دشوار و پر وزن ؛
- ایجاد انگیزه برای مطالعه بیشتر ؛
- توجه به پیوندهای معقول بین موضوعات برای به حداکثر رساندن درک و فهم مفاهیم.
با توجه به این موارد ما به سمت تشکیل این برنامه درسی پیش رفتیم:
قسمت اول: روشهای کمی (وزن امتحان ۱۲ تا ۸ درصد)
ما به روشهای کمی در دو بخش میپردازیم. موضوعات ۱ تا ۳ برنامه درسی ۲۰۲۲ و موضوعات ۶ تا ۸ برای برنامه درسی ۲۰۲۱ اساس مطلق برنامه درسی سطح یک CFA را تشکیل میدهند که مفاهیمی مانند ارزش زمانی پول (TVM)، ارزش حال، آینده و سالیانه را شامل میشود. درک کامل از این موضوعات بعداً در زمینه هایی مانند ارزشگذاری دارایی و مدیریت سبد سرمایه گذاری سود بسیاری به همراه خواهد داشت.
قسمت دوم: گزارشگری مالی و تجزیه و تحلیل (وزن امتحان ۱۳ تا ۱۷ درصد)
پوشش تعاملات ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان نقدی، موضوعات بخشهای ۱۷ تا ۱۹ این مباحث در سال 2022 (موضوعات ۲۱ تا ۲۳ برای برنامه درسی سال ۲۰۲۱) را در بر میگیرد. به ویژه اگر با اصول حسابداری آشنایی ندارید، این مباحث قطعا برای شما بسیار جذاب و مفید خواهد بود.
با مطالعه این مباحث شما بر روی ویژگی دستههای خاصی از داراییها و بدهیهایی که معمولاً مناسب سیاستهای حسابداری و برآوردهای حسابداری جایگزین هستند، تمرکز خواهید کرد.
موضوعات تحت پوشش در اینجا عبارتند از: بهای تمام شده موجودی (LIFO/FIFO)، استهلاک دارایی های نا مشهود، مالیات معوق، اجاره و حسابداری اوراق قرضه.
قسمت سوم: درآمد ثابت (۱۰ تا ۱۲ درصد وزن امتحان)
اکنون به بخش موضوعات کلاسهای دارایی نگاه میکنیم که توصیه میشود ابتدا با درآمد ثابت شروع کنید (موضوعات ۳۹ تا ۴۴ برای سال ۲۰۲۲ و موضوعات ۴۲ تا ۴۷ برای سال ۲۰۲۱).
با تسلط بر مفهوم TVM در روشهای کمی یعنی قسمت اول، در موقعیت خوبی قرار خواهید گرفت که به سرعت موضوعات تحت پوشش این جلسه را درک کنید.
قسمت چهارم: حقوق صاحبان سهام (۱۰ تا ۱۲ درصد وزن امتحان)
مبحث بعدی Equity است که موضوعات 33 تا ۳۸ برای برنامه درسی ۲۰۲۲ و برای سال ۲۰۲۱ موضوعات 36 تا ۴۱ را شامل میشود.
قسمت پنجم: سرمایهگذاریهای جایگزین (۵ تا ۸ درصد وزن امتحان)
این موضوع نسبتاً بخش کوچکی را تشکیل میدهد. با پوشش موضوعاتی مانند املاک و مستغلات و سهام خصوصی (و همچنین محتوای اضافه شده در مورد بدهی های خصوصی، چوب و زمینهای کشاورزی در برنامه درسی 2022) میتوان نتیجه گرفت که این یک موضوع نسبتاً ساده است.
قسمت ششم: مشتقات (۵ تا ۸ درصد وزن امتحان)
این بخش با موضوعات قسمت قبلی (سرمایه گذاری های جایگزین) ارتباط نسبتاً مستقیم دارد.
این موضوعات با ایجاد چارچوب مفهومی برای درک اوراق بهادار مشتقه پایه، فوروارد، آپشنهای آتی و سواپ، اطمینان میدهند که شما در درک این ابزارهای مالی مختلف، که پایهای برای سطوح آینده هستند، اطلاعات لازم را به دست بیاورید.
قسمت هفتم: امور مالی شرکتی (۸ تا ۱۲ درصد وزن امتحان)
در حالی این موضوعات با موضوعات حسابداری مانند تکنیکهای تحلیلگری مالی و همچنین ارزش فعلی خالص و نرخهای بازده داخلی در روشهای کمی هم پوشانی دارد که موضوعاتی مانند بودجهریزی، هزینه سرمایه و اندازهگیری اهرم از پایههای این بخش مطالعاتی است. حاکمیت شرکتی نیز در این مبحث وجود دارد و قطعاً یکی از مواردی است که باید بررسی شود.
قسمت هشتم: روشهای کمی (۸ تا ۱۲ درصد وزن امتحان)
بازگشت به دنیای روشهای کمی (قسمت دوم)، موضوعات ۴ تا ۷ برای سال ۲۰۲۲ (موضوعات ۶ تا ۸ برای برنامه درسی ۲۰۲۱) اغلب به عنوان یکی از دشوارترین بخشها برای یادگیری در برنامه در نظر گرفته میشود.
با معرفی مفاهیمی مانند نمونه گیری و تخمین و همچنین فرضیه، باید توجه داشته باشید که دشواری این موضوعات ممکن است سرعت مطالعات شما را کاهش دهد. بنابراین شما باید زمان کافی را برای درک این موضوعات اختصاص دهید.
در سال ۲۰۲۲، یک فصل جدید اضافه شده به عنوان سیر پسرفت خطی که درک مفاهیم سطح دو را آسانتر میکند.
قسمت نهم: مدیریت سبد سرمایهگذاری (۵ تا ۸ درصد وزن امتحان)
برنامهریزی پورتفولیو یا سبد سرمایهگذاری و فرآیند ساخت و ساز از موضوعات مهم در این جلسه مطالعه است. علاوه بر این، حوزه تنوع و مفاهیم آماری مانند انحراف استاندارد که قبلاً پوشش داده شده بود، در زمینه مدیریت پورتفولیو به کار میرود.
قسمت دهم: اقتصاد (۸ تا ۱۲ درصد وزن امتحان)
اقتصاد سه حوزه اصلی را پوشش می دهد و درک آن کمی زمان بر است:
اقتصادکلان و تجزیه و تحلیل آن
(موضوعات ۸ تا ۱۱ در سال ۲۰۲۲ و موضوعات ۱۲ تا ۱۵ در سال ۲۰۲۱)
این موضوع بسیار مهم است به خصوص اگر شما تازه با دنیای اقتصاد آشنا شدهاید این بخش موضوعات پایهای عرضه و تقاضا را پوشش میدهد. هنگامی که این مباحث را درک کردید میتوانید دانش خود را با درک خروجی و هزینه های متحمل شده توسط شرکتها گسترش دهید. موضوعاتی مانند هزینه های ثابت، متغیر و نهایی. این جلسه مطالعه با پوشش مفاهیم اساسی اقتصاد کلان با تجزیه و تحلیل تقاضای کل، عرضه و تولید همراه با بررسی رشد اقتصادی آغاز می شود و با حرکت به سمت چرخه های تجاری در اقتصادهای مختلف و همچنین نگاهی به سیاستهای مالی و پولی به عنوان زمینه ای برای کاهش فعالیتهای اقتصادی به پایان میرسد.
سیاست پولی و مالی، تجارت بینالملل و نرخ مبادله ارز
(موضوعات ۱۲ تا ۱۴ در سال ۲۰۲۲ و موضوعات ۱۶ تا ۱۸ در سال ۲۰۲۱)
این بخش، جریان کالاها و خدمات، سرمایه فیزیکی و مالی در سراسر کشورها را توضیح میدهد. همچنین یک نمای کلی از اصول بازار ارز را ارائه می دهد.
قسمت یازدهم: استانداردهای اخلاقی و حرفهای (۱۵ تا ۲۰ درصد وزن امتحان)
این موضوع بسیار مهمی است که درک آن آسان نیست، بنابراین آن را به هفته آخر نگذارید چرا که نیازمند زمان بیشتر برای مطالعه و فهم آن خواهید بود.
در حالت ایدهآل، در اوایل مطالعه خود یک مرور داشته باشید و سپس در ماه آخر به شدت روی آن تمرکز کنید. مطمئن شوید که قوانین و مقرراتی که برنامه درسی اخلاق را تشکیل میدهند، درک میکنید. سناریوها در برنامه درسی CFA به شما این امکان را میدهند که این قراردادها را در یک زمینه عملی قرار دهید. سوالات مبتنی بر سناریو خواهند بود، بنابراین مطمئن شوید که می توانید قوانین را در موقعیت های فرضی اعمال کنید.